Home made vanília kivonat

Van készleten

 

Kiszerelés
Ár
Mennyiség
250 ml üveg, 5 db vaníliarúddal (a csomag az alkoholt nem tartalmazza) Home made vanília kivonat
2990 Ft
+
-
Összesen: 0 Ft

Termékleírás


A vanília kivonatot mennyei íz, illat és aroma világ jellemzi. Illata mindenkit rabul ejt, és ételeinket varázslatossá teszi. Sajnos a boltok, delikáteszek polcain méregdrágán tudjuk beszerezni ezt a mennyei hozzávalót. Szeretnénk, ha könnyen, játékosan és költségbarátabb formájában készítenék el saját „home made” kivonatukat, mely kitűnő ajándék is lehet, ha egy kedves ismerősünket szeretnénk meglepni

Mitől lesz a házilag készített vanília kivont sokkal jobb, mit a boltban kapható?

Először is, mert a házilag készített kivontnál saját magunk tudjuk ellenőrizni a vanília minőségét és típusát. A prémium vanília lényegesebben jobb ízt és aromát kölcsönöz a kivonatunknak, mint a kereskedelmi forgalomba lenne előállítva.

A kivonat elkészítése egyszerű és szórakoztató. Szeretnénk pár lépésben bemutatni, hogy mindezt elkészíteni nem olyan nagy ördöngösség.

Házi vanília kivonat

Eső lépésként fogjuk meg a vanília rúdjainkat és hosszanti irányba egy éles késsel vágjuk fel a felszínét. Helyezzük a palackba, szükség esetén, ha nem fér bele, akkor vágjunk le a tetejéből.

Öntsünk bele egy csésze vodkát, rumot vagy gyógyszertári alkoholt, úgy, hogy a vaníliarúdjainkat teljesen ellepje. Hetente egyszer-kétszer rázzuk össze, és várjunk vele körülbelül 8 hetet. Tároljuk napfénytől védett helyen, így a szavatossága nem jár le. Ha esetleg a kivonatunk párolgott, akkor egyszerűen töltsünk utána egy kevés alkohollal.